Spelminnet: The Simpsons – Bart´s Nightmare (Snes)

Bart´s Nightmare är ett av de där spelen som man aldrig hade köpt, det bara fanns där.När jag fick min Snes i födelsedagspresent så var det en begagnad enhet. Spelen som jag fick till var Super Mario World, och just detta spelet.

Under de större spelgenerationerna så är ändå Simpsons något av ett fenomen. Det är inte alla varumärken som man kan göra bra spel på. Däremot Simpsons är en titel som man har minnen av från flera generationer, däribland Nes. Däremot så är det Bart’s Nightmare som jag kommit närmast, vilket inte är så konstigt med tanke på att jag ägde (och fortfarande äger) det.

Lite kortfattat så handlar spelen om vad titeln beskriver. Man spelar i Barts drömmar där man gör allt från att vara med i en Itchy and Scratchy-show till att vara en Godzilla-kopia som skjuter ned pansarfordon med laser och klättrar på skyskrapor i sann förstörarglädje. Det var bara någon enstaka bana som jag och mina syskon aldrig klarade, och vi kunde inte för allt i världen förstå varför den skulle vara så svår.

Även detta spelet användes vilt i lekarna ute i snöbackarna. Det var alltid en av oss som skulle spela Bart som klättrade i en skyskrapa (i det här fallet en ishal pulkabacke) medan de som var uppe i backen skulle göra allt för att få den som klättrade att ramla ned till bottnen igen. I spelet handlade det om flygande tv-apparater och dylikt, men i vår lek så var det andra barn som slängde sig handlöst ned för backen, med eller utan pulka. Det blev som sagt en del blåmärken.

På detta sätt så kan man få ett halvbra spel till att bli ett härligt spelminne. Det underbara är att spelminnet kommer från utomhuslekarna i första hand.

Om Robert Arveteg

Har skrivit om spel i bloggosfären sedan 2009. Först genom egna småprojekt för att sedan ansluta sig till bloggsajten Spelografi. Efter det har det varit en fantastisk resa på populära sajter som svampriket.se och nu senast som redaktör på eurogamer.se . Skriver numera om exakt det han själv vill, och inget annat.
Detta inlägg publicerades i Spelminnet och märktes , , . Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s