Kärlekens dag

För mig så är detta kärlekens dag. Visst gör vi ingen stor grej av det, men det skadar inte att ha en dag där vi visar extra mycket kärlek gentemot varandra.  Speciellt i ett samhälle där det redan sprids alldeles för mycket hat. För att inte tala om på internet.

Det har dock blivit något av en trend att bojkotta Alla hjärtans dag pga det komersiella syfte som finns inom handeln. Jag ser inget konstigt med detta. Handeln kommer alltid att försöka sälja mer under högtider och när helst de kan. Folk menar också att man borde visa kärlek året om. Jag håller med. Men det sladar inte att ha en extra dag att fira kärleken på. Vi firar jul, och handeln tjänar pengar på det med. Däremot finns det som sagt rena kommersiella dagar som handlar om att fira produkter eller maträtter som känns mer onödiga.

För många handlar den här dagen om press och ångest. Det är en olycklig bieffekt av samhällets syn på normer. Det har börjat handla mer om att man måste ha någon att fira med den här dagen, när det egentligen borde handla om att vi som redan har kärlek i våra liv visar att de som känner sig utanför inte är bortglömda. Alla hjärtans dag skulle kunna vara någonting fint för alla. Man behöver inte gynna butikerna genom att handla saker. Det räcker med gammal hederlig mänsklig kärlek och ett par enkla ord som allt för sällan yttras: Jag älskar dig!

Till min familj: Ni är det vackraste och mest värdefulla i livet. Mer behövs inte!

Till er andra: Ni är värdefulla och förtjänar det bästa. Det går inte en dag utan att jag tänker på människor och önskar alla väl. Jag är lyckligt lottad. Alla är inte det.

Om Robert Arveteg

Har skrivit om spel i bloggosfären sedan 2009. Först genom egna småprojekt för att sedan ansluta sig till bloggsajten Spelografi. Efter det har det varit en fantastisk resa på populära sajter som svampriket.se och nu senast som redaktör på eurogamer.se . Skriver numera om exakt det han själv vill, och inget annat.
Detta inlägg publicerades i Personligt, vardag och märktes . Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s