Jag, stora stygga vargen

image

Jag älskade Telltales tolkning av the Walking Dead. Till en början hade jag ingen koll alls på deras nästa projekt the Wolf Among Us förrän några av mina favoritnördar började tala gott om det. Det jag och Xareena fann när vi tittade närmare på spelet var en djup story och en stämning som tilltalade på flera plan.

Wolf Among Us baseras på tidningsserien Fables där man använder sig av fabler för att berätta en modernare version där de försöker överleva dagens klimat bland människor. Här tvingas fablerna att anpassa sig efter samhällets regler och konflikterna som finns baseras på både gamla tvister och deras sätt att försöka anpassa sig till människornas värld. Mitt i denna smet spelar du Bigby aka den stora stygga vargen som tagit på sig rollen som sheriff. Frågan är ifall han låter sig styras av sin djuriska sida eller försöka visa en ny oupptäckt sida av sig själv.

Spelet startade jag först efter att alla episoder kommit ut. Detta är nämligen ett episodbaserat spel, vilket betyder att det kommer ut nya delar i spelet med jämna mellanrum. Jag kan dock aldrig vänta, utan vill spela ut allt på en gång. Jag har annars så lätt att glömma bort mig eller förlora engagemanget i spelet. De har dock en återblick i början av varje episod för de som ändå valde att spela varje episod när den kom ut.

För mig var storyn medryckande och engagerande, men allt känns igen från Walking Dead, på både gott och ont. Det känns gjort, fast ändå bra. Det var nämligen precis ett sådant spel jag behövde. Inget större krav på spelaren, utan bara en bra upplevelse som man är med och påverkar.

Valen är verkligen något som genomsyrar det här spelet, precis som med Walking Dead. Valen känns dock här svåra på andra sätt. I Walking Dead känns inget val rätt, men här handlar det mer om att göra det val som man själv tycker passar ens personlighet.

Detta var även ännu en platina som var lätt att få för mig i platinajakten som skedde borta på Svampriket, ett mål som jag nådde innan deadline.

Spelet passar sig inte för yngre barn. Jag spelade på kvällarna då det fanns mycket våld, dåligt språk, en del naket och mycket blod.

Om Robert Arveteg

Har skrivit om spel i bloggosfären sedan 2009. Först genom egna småprojekt för att sedan ansluta sig till bloggsajten Spelografi. Efter det har det varit en fantastisk resa på populära sajter som svampriket.se och nu senast som redaktör på eurogamer.se . Skriver numera om exakt det han själv vill, och inget annat.
Det här inlägget postades i Recension och har märkts med etiketterna , , , . Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s