3åringens första spel avklarat

Jag och min fru ser egentligen helst att barnen inte börjar spela förrän de är runt minst 5 år. Det blev dock ett undantag för 3åringen då appar till plattan bjuder på många roliga saker som inte bara erbjuder underhållning, utan också erbjuder en pedagogisk grund som kan hjälpa ens barn i utvecklingen. Det handlar således om att välja rätt spel snarare än om han ska få spela över huvud taget.

Spelet han spelat är Hokus Pokus Alfons Åberg på en Nexus 7. Spelet lägger stor fokus på belöningar från hårt arbete i vardagen. Det handlar om att hjälpa till i hemmet, källsortera, musik, men också roliga spel där vissa har flerspelarfunktion. Det roligaste grabben hade med spelet var dock den virtuella trädkojan som man genom spelets gång samlar grejer till. Det är enkelt och roligt för honom att få ha något eget i fantasin. Ett eget krypin.
image

Det finns även rum för skoj och bus i spelet och man kan även gå utanför normer och lägga lite gjord eller insekter i soppan man tillagar.

Jag tror dock att spelet blev desto mer tilltalande för grabben då han gillar Alfons rent allmänt. Dessutom så tittar han mycket på filmen som spelet starkt baseras på. Men vad gör det när det är så roligt ändå.

Om Robert Arveteg

Har skrivit om spel i bloggosfären sedan 2009. Först genom egna småprojekt för att sedan ansluta sig till bloggsajten Spelografi. Efter det har det varit en fantastisk resa på populära sajter som svampriket.se och nu senast som redaktör på eurogamer.se . Skriver numera om exakt det han själv vill, och inget annat.
Detta inlägg publicerades i Recension och märktes , , , . Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s