Playstation Now öppnar ögonen

För inte så länge sedan utannonserade Sony Playstation Now, ett samlingsnamn för deras streamingtjänst som baseras på Gaikai. Samlingsnamnet inkluderar möjligheten att kunna spela lastgenspel genom molnet. Dock inte bara genom ps4:an. Även plattor, smart tv (vissa Sony Bravia-modeller), PS Vita och mobiler har tillgång till PS Now. Jag är lyrisk över denna lättillgänglighet och har stora förhoppningar.

Det är på senare dagar som jag börjat förstå storheten med streaming och möjligheterna som finns på våra konsoler. I USA kan man redan sedan Xbox 360 ta del av smarta appar, tv-program mm. Det som verkligen öppnat ögonen för den här typen av service är Netflix som utan tvekan är något av det mest använda i vårt hushåll av ALLA. Den oerhörda lättillgängligheten att kunna titta på vad man vill, när man vill har underlättat för familjens spretande intressen. Från att ha fnyst åt Xbone och dess ”TV, TV, TV” så har jag själv gjort den 360.

Tråkigt nog ser vi inte skymten av tjänsterna här i sverige. Inte ens borta i horisonten. De stora möjligheterna förblir en sci-fi-saga som antagligen kommer till oss. I alla fall någon gång… hoppas jag.

Annonser

Om Robert Arveteg

Har skrivit om spel i bloggosfären sedan 2009. Först genom egna småprojekt för att sedan ansluta sig till bloggsajten Spelografi. Efter det har det varit en fantastisk resa på populära sajter som svampriket.se och nu senast som redaktör på eurogamer.se . Skriver numera om exakt det han själv vill, och inget annat.
Det här inlägget postades i Krönika och har märkts med etiketterna , , , , , , . Bokmärk permalänken.

2 kommentarer till Playstation Now öppnar ögonen

  1. SpeLinnea skriver:

    Det är konstigt, då Sverige är ett land med väldigt stor kunskap i engelska och förhållandevis många spelare. Att så många coola tjänster förblir i USA är väldigt synd.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s