Ett litet hörn av världen

I ett litet hörn av världen hittar ni vårat hem, vår fristad. Här är vi fria att vara oss själva utan vare sig oönskad kritik och utomstående press. Det är vår familj och våra saker. Det är det hem vi valt att ha. Vi känner oss trygga här.

I detta hem har vi faktiskt lyckats bygga upp ett litet nördhem och det finns några saker som jag hyser extra kärlek för när det gäller nördighet.

image

I sovrummet hänger ett porträtt av mig och Xareena som Batman och Catwoman, ritad av Jerry. Jerry är en internetvän som även han driver en blogg och har dessutom stått för att vi haft fina almanackor ute i köket i över 2 år nu. Just den här bilden ligger väldigt varmt om hjärtat då det är ett önskemotiv som symboliserar både vårt intresse och vårt partnerskap på samma gång. Jag tittar gärna på den och blir alltid upplyft när lillgrabben pekar och säger: ”Där är pappa!”. ”Yup”, svarar jag och fortsätter: ”I’m Batman” med skrovlig röst.

image

Vi har fler tavlor i vårt hem. Motiven speglar en ganska bra bild på vilka jag och Xareena är och våra intressen. Vi har tavlor på barnen, tavlor med spelmotiv och dessa två obskyra motiven med reklam för ölen Carlsberg. Vi fann till vår förvåning en svastika på en av ölflaskorna på bilden. Det var lite roligt att göra efterforskning kring det då vi diskuterade kring ifall dessa reklambilder kunde ha kommit till då Tyskarna ockuperade Danskarna under andra världskriget. Det visade sig att man redan innan använde märket, men tog bort det när nazisterna började utnyttja märket. Märket i sig är som sagt inte ursprungligen använt av nazisterna utan stod för att det var gott helt enkelt. Symbolen var alltså ursprungligen positiv. I sanskrit symboliserar det solen och lycka.

image

Spelsamlingen är något som växt otroligt mycket. Vi har flera hundra spel från denna generationen varav de flesta finns i bår ps3-samling som har runt 150 spel. Jag själv har bara spelat en bråkdel av dem, men Xareena har varit desto flitigare. Många av spelen kommer jag dock aldrig spela, men det har mer med den personliga smaken att göra.

image

Samlarhyllan är något som börjat byggas efter hand. Här finns både finare och mindre finare samlarutgåvor. Den finaste är enligt min mening den för Guild Wars 2 och den fulaste den till Killzone. Hyllan är dock ganska full och detta är inga billiga saker, så det kommer nog bli färre av den här varan inom den närmaste framtiden. Däremot kännd detta som en ststusgrej, precis som att vissa har bling-bling.

image

Assassins Creed-spegeln är lite av en kronjuvel i vårt hem. Den är gjord av Chris och visar min frus stora intresse för denna serie. Utöver detta har hon blandade merchendise från spelserien samt en tatuering. Om inte annat så är även spegeln inte massproducerad, utan handgjord. Riktigt bra hantverk som förgyller vårt vardagsrum och som tillsammans med allt annat förgyller vårt hem.

Om Robert Arveteg

Har skrivit om spel i bloggosfären sedan 2009. Först genom egna småprojekt för att sedan ansluta sig till bloggsajten Spelografi. Efter det har det varit en fantastisk resa på populära sajter som svampriket.se och nu senast som redaktör på eurogamer.se . Skriver numera om exakt det han själv vill, och inget annat.
Detta inlägg publicerades i Personligt, Spelkultur och märktes , , , . Bokmärk permalänken.

2 kommentarer till Ett litet hörn av världen

  1. SpeLinnea skriver:

    Att skapa ett hem som man trivs med är verkligen a och o. Fint att ni pryder ert hem med personlighet och väl utvalda grejer. Handgjorda prylar tycker jag är så intressanta. Hur inkluderar ni barnen i att smycka er lägenhet btw? Får de vara med och tycka till om saker, eller är det mer i sina sovrum? 🙂

    • Robert skriver:

      De har mer i sina egna rum. De tycker nästan att vi är extrema. 😛 Tänker man på handgjorda grejor så har vi en egen vägg dedikerad till deras målningar och teckningar också.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s