Det är ju bara ett skämt

Jag gillar när speljournalister ifrågasätter och gräver djupare i spel. Jag välkomnar alltså artiklar som ifrågasätter kvinnosynen i bl.a GTA. Senaste spelet har fått lysande mottagande och visar sig i de bästa betygen någonsin. Därav så kan vi säga att diskussionen knappast sänker betyget i spelet avsevärt. Det är fortfarande ett superspel.

Det är däremot när jag läser artiklar som belyser problematiken kring hur vi blir påverkade av spelet och hur det är lat hantering av storyn som jag blir lite fundersam. Inte på den åsikten dock, utan på alla kommentarer hos folk som blir förbannade över att deras spel hamnar under luppen. De skriver svar som handlar om att det är satir, att det bara är på låtsas, att kvinnor ska tillbaka till köket, hora, att man gnäller som en kärring. Kommentarerna är många fler, men de bevisar åtminstone en sak, nämligen att de som belyser de här sexistiska och kvinnoförnedrande delarna i spelet har rätt.

Kommentarerna i kommentsarsfälten bevittnar om att satiren verkligen inte är en satir, utan en verklig syn på människor som man faktiskt har men som man i kommentarsfälten säger att man inte får. I kommentarsfälten används nämligen exakt samma kvinnoförnedrande syn genom att man använder vad man anser är typiskt kvinnligt som en förolämpning. Det roliga är att dessa personer inte alls lägger märke till det själva.

Om Robert Arveteg

Har skrivit om spel i bloggosfären sedan 2009. Först genom egna småprojekt för att sedan ansluta sig till bloggsajten Spelografi. Efter det har det varit en fantastisk resa på populära sajter som svampriket.se och nu senast som redaktör på eurogamer.se . Skriver numera om exakt det han själv vill, och inget annat.
Det här inlägget postades i Krönika och har märkts med etiketterna , . Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s