Fattiga ska banne mig inte skaffa barn!

Har nu fått läsa ännu en person uttrycka åsikten som uttrycks i titeln på inlägget och jag blir lika arg varje gång.

Man ska ha bra ekonomi för att få skaffa barn gnälls det. Som att ens ekonomiska förutsättningar har det minsta lilla att göra med hur pass bra förälder man är.

Men om man nu måste ha det bra ställt för att vara en bra förälder och för att få skaffa barn undrar jag då; hur bra ställt? 200k i årsinkomst? 300k? Hur hög inkomst måste man ha för att bli en bra förälder? Kommer kompetensen gradvis efter 1000-lapparna i lön ökar eller är det vid en viss lönenivå man uppnår fulländan som förälder?

Och om vi nu ska förbjuda de med låg inkomst att skaffa barn: Är alla med högre inkomst OK med att de ensamma blir tvungna skaffa så många barn som krävs för att Sverige som land ska gå runt? Och förresten, med tanke på att åldern när man få sin första fasta anställning blir allt högre så innebär det också att många inte kommer hinna skaffa barn innan det blir för sent rent biologiskt. Hur gör vi då?

Jag är av åsikten att hur många barn folk skaffar eller inte skaffar är bara deras business. Vill du ha 10? Ditt val. Vill du inga alls ha? Också ditt val. Hur rik man är spelar ingen roll alls!

Jag har 6 syskon och vi har aldrig haft en monetärt rik uppväxt. Men vi har varit trygga och lyckliga ändå. Vi har aldrig blivit slagna, aldrig utsatts för fulla föräldrar som skrämmer eller skämmer ut. Vi har haft och har kärlek från våra föräldrar och vi har växt upp till trygga individer med alla möjligheter. 
Av oss 7 barn har 4 stycken en rejält stabil ekonomi och äger sina egna hus. De har bra jobb, bra inkomst och har lyckats med det utan de ekonomiska förutsättningar från barndomen som vissa tyckare anser att man ska ha. En av mina syskon gick ut  naturprogrammet på gymnasiet med toppbetyg och har alla möjligheter att göra vad hen vill med sitt liv. Det kan inte en ”fattig” barndom förändra.

Jag har många gånger sagt att vi har dålig ekonomi, men det innebär inte att vi eller barnen svälter eller att vi låter barnen gå skitiga med trasiga kläder! Vi har aldrig slut på pengar i mitten på månaden. Vi har råd att köpa oss och barnen materiella saker. Men vi är och måste vara väldigt ekonomiskt noggranna. Vi måste ha benkoll på ekonomin och går man enligt existensminimum lever vi under den. Ändå har vi jämnare levnadsnivå än många andra med högre inkomst än vad vi har. För att vi ser till att alltid ha tillräckligt för att kunna äta bra varje dag. Vi har inga skulder, inga betalningsanmärkningar och alla räkningar betalas i tid. Dessutom så gör vi saker med barnen när det är möjligt som att gå på Leos Lekland, gå till bibblan, hälsa på släktingar m.m.

Visst fan hade det varit trevligt att ha det bättre ställt, men det är inte en förutsättning för att barnen ska växa upp till trygga och lyckliga vuxna. Mina barn är väldigt intelligenta och jag har all tilltro att de kommer lyckas i livet. Det är faktiskt inte bara rika förunnat.

Annonser

Om Elin aka Xareena

Spel- och teknikgalen fembarnsmamma. Äger alla konsoler denna generation och x antal från de tidigare generationerna. Har en förkärlek för Sonys konsoler och älskar troféer.
Det här inlägget postades i Familjen, Personligt. Bokmärk permalänken.

4 kommentarer till Fattiga ska banne mig inte skaffa barn!

  1. mariamyhr skriver:

    Det är ju sällan barn som ställer till ekonomin utan olyckshändelser eller sjukdom. Barn är en rätt förutsägbar utgift, man vet att de kostar pengar och att det bara ökar med åren – och att man kommer att älska dem och bli älskad tillbaka. Lycka till med kotte nummer fem!

  2. mariamyhr skriver:

    Ehm, ta bort den här – efter inloggning såg det ut som om kommentaren försvunnit 🙂

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s