The Sims på nya villkor

Har som sagt spelat nästan lite för mycket evighetsspel den senaste tiden. Nu kommer det dock inte bli så mycket mer utav den varan (eller spel öht ägor den delen) då jag har väldigt mycket studerande för mig den här veckan och möjligen praktik i 3 veckor framöver efter det. Dock är inte det där med praktiken så säkert längre då min praktik samordnare av någon konstig anledning inte hittat praktikplats till mig och 3 till, trots att jag var ute i merr än en månad i förväg.

Det jag dock funderade över var hur jag än en gång tycks tänka ur andra banor när jag spelar ett spel. Jag skrev redan vid ett tidigare tillfälle på Svampriket hur mitt sätt att se på spel och att spela dem har förändrats i och med min familjeroll. Så verkar även vara fallet med the Sims.

Förr i tiden spelade jag väldigt stora mängder the Sims och the Sims 2, men när jag nu spelar the Sims 3 så är det många förändringar i mitt sätt att spela. Förr var det ganska naturligt att jag hade mer fritid än jag har nu, vilket gjorde att jag satt och byggde hela städer från grunden, och alla familjer och deras hus likaså. Det var när jag satt 3 timmar för att göra en familj i the Sims 3 som detta slog mig. Det var otroligt länge sedan som jag kunnat lägga ned tid på det sättet i den spelserien.

För det andra så märker jag hur mitt sätt att spela spelet hade förändrats. Förr spelade jag ofta mig själv för att se hur jag utvecklades i framtiden, vilket jag så klart kunde göra jättegalet eller jätteseriöst. I dagsläget så gör jag fortfarande mig själv och hela min familj. Däremot så spelar jag inte som mig själv, utan en helt random människa som antingen kan vara vän eller okänd med min familj, påverka eller bara låta utvecklas själv. Varför vet jag inte.

Annonser

Om Robert Arveteg

Har skrivit om spel i bloggosfären sedan 2009. Först genom egna småprojekt för att sedan ansluta sig till bloggsajten Spelografi. Efter det har det varit en fantastisk resa på populära sajter som svampriket.se och nu senast som redaktör på eurogamer.se . Skriver numera om exakt det han själv vill, och inget annat.
Det här inlägget postades i Krönika och har märkts med etiketterna , , . Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s