Error Code 80710723

Jag undrar om det här kan vara den mest vanliga formen av problem som dyker upp på ps3. Njae, visserligen så är det kanske inte alltid tekniskt sett din ps3as fel, utan koden som står i rubriken betyder alltså att det är något som är fel med nätverket eller dylikt. Sedan går det ju visserligen att diskutera huruvida det är ps3ans nätverkskort som inte är det bästa alla gånger eller om spelen gör fel när de vill använda sig av för många olika portar.

Vi har i vilket fall som helst haft det här problemet ett tag nu, som man kanske har märkt här på  bloggen eller på våra twitterkonton. Vi har haft problemet att våra ps3or inte har laddat ned de flesta patcharna som vi velat installera. Det jobbigaste var helt klart när jag inkasserade Battlefield 3 och inte kunnat ladda hem patchen, så onlinematcherna uteblev.

Nu har vi dock kommit fram till vad problemet är. Xareena har nog snart slitit av sig allt sitt hår, men det visade sig slutligen att vi inte kunde lösa problemet då det var ett mjukvarufel. Vi bor just nu i ett hus som har Tele2 som leverantör, och det är alltså bäst internetuppkoppling och billigast erbjudanden för oss ifall vi då väljer Tele2. Problemet för oss är då alltså att mjukvaran i vår router inte klarar av att ladda hem filer som är större än 40-50 mb. Tele2 jobbar just nu med en ny mjukvara, men de ville inte säga hur lång tid det skulle ta. Så för er som har det här problemet så kan detta vara orsaken ifall ni har en router från Tele2.

Ett tips för er som vill kunna ladda ned från psn ändå, trots det här problemet: Xareena märkte att det går att ladda hem saker från psn (alltså inte patchar) ifall man går till väga på ett speciellt sätt. Först så väljer man att ladda ned filen i bakgrunden. Sedan går man ut till den vanliga menyn och följer nedladdningen där. När filen fryser sig på 99% nedladdat så väljer man direkt att pausa nedladdningen, och sedan starta den igen. På detta sättet så lurar man routern att den laddar ned en mindre fil igen. Tyvärr så går inte detta att göra med patchar då de varken går att pausa eller ladda ned i bakgrunden. Lycka till!

Annonser

Om Robert Arveteg

Har skrivit om spel i bloggosfären sedan 2009. Först genom egna småprojekt för att sedan ansluta sig till bloggsajten Spelografi. Efter det har det varit en fantastisk resa på populära sajter som svampriket.se och nu senast som redaktör på eurogamer.se . Skriver numera om exakt det han själv vill, och inget annat.
Det här inlägget postades i Okategoriserade och har märkts med etiketterna , , , . Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s