Besvikelsen med Rix FM-festivalen

Vilket initiativ, vilken möjlighet. Jag fullkomligt älskar idén med Rix FM-festivalen. Gratis underhållning där framstående artister är med och sjunger. Vi behöver mer av den varan för att få ungdomar att tänka på annat än förstörelse under sommarlovet. Ett härligt evenemang med andra ord. Det fanns bara en stor besvikelse med festivalen, och det var människorna som var där.

Nu kanske ni tycker att jag är en bitter gubbe som sitter och gnäller över småsaker, vilket jag kanske gör. Däremot så var det så att det faktiskt inte var speciellt roligt. Anledningen till att jag besökte festivalen var nämligen inte för min egen skull, utan för våra 2 äldsta grabbars skull. Eric Saade skulle nämligen spela på festivalen, och den äldsta skulle bokstavligt talat inte ha tvättat sin hand på ett år om Saade tagit i den. Han skulle plastat in den och sjungit godnatt-visor för den. Men nu blev det inte riktigt så.

För det första så var det riktigt mycket folk på plats, vilket inte var någon överraskning. Det fanns barnfamiljer, supande ungdomar och människor som bara var där för att titta. Problemet var de supande ungdomarna och människor som inte bryr sig. Barnen var redan lite gnälliga över att det skulle ta hela kvällen innan Saade skulle komma upp på scenen, och så ser de inte ens storbildsteven. Att folk sedan knuffades och inte visade hänsyn gjorde inte saken bättre. Vuxna människor puttade på barn för att kunna få bästa möjliga plats, trots att de kunde se bra från andra platser. Att säga till de här människorna att skärpa sig gjorde heller ingen verkan. De sneglade bara på en och ignorerade en.Det värsta var att en av killarna sa till den äldsta att hålla tyst när han sa till dem att sluta puttas. Då ska tilläggas att detta inte bara var fulla ungdomar, utan även vuxna människor, vilka flera av dem var föräldrar. För mig är detta ofattbart då jag aldrig ens tänkt tanken att trängas med barn, inte ens när jag var full ungdom.

De här människorna var dock inte de enda svinen under kvällen. Människor stod och rökte bland barnfamiljerna och slängde sedan cigaretten mot marken, vilket träffade en av mina grabbars fötter. Människor gick runt med hundar i trängseln varav en försökte slicka mig i ansiktet eftersom matte bar runt den i ansiktshöjd. Varför människor inte lämnar sina hundar hemma vid ett sådant här evenemang är för mig en gåta.

Det som slutligen var spiken i kistan var egentligen ingens fel. Den äldsta är lite känslig för ljudvågor och basen, vilket gjorde att han fick ont i huvudet och blev illamående. Vi fick gå hem med svansen mellan benen. Däremot så tröstade vi oss med att köpa mackor på Subway på hemvägen, vilket var uppskattat. Väl hemma berättade den äldsta om sitt missnöje och hur en man och en gravid kvinna agerade förband, och hur tråkigt det var. ”Hon såg ut som en studsande köttbulle…” kommenterade han purket om den gravida kvinnan.

Annonser

Om Robert Arveteg

Har skrivit om spel i bloggosfären sedan 2009. Först genom egna småprojekt för att sedan ansluta sig till bloggsajten Spelografi. Efter det har det varit en fantastisk resa på populära sajter som svampriket.se och nu senast som redaktör på eurogamer.se . Skriver numera om exakt det han själv vill, och inget annat.
Det här inlägget postades i Familjen och har märkts med etiketterna , , , , . Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s