Glad Midsommar!

Midsommar på Skälby gård

Vi är egentligen inte en familj som lägger speciellt mycket vikt vid firande av midsommar. Jag har personligen tappat lite av glädjen för högtiden. Däremot så försöker man att låta barnen få ta del av det som man själv tyckte var kul när man var liten. Visserligen så firade jag ofta med släktingar som gillade att supa på midsommar, men det har ändå varit somriga firanden med lekar, glada skratt och god mat.

Idag så gick vi till Skälby gård som ligger i Kalmar. Gården är öppen för allmänheten och under dagen så hade de midsommarfirande på gården. Det är en perfekt plats för familjen med allt från djur till en stor park med mängder av lekattraktioner. Många familjer spenderar hela dagar på den här gården med grillning som slutkläm på dagen. Under dagen så reste man midsommarstången och jag tycker som vanligt att det ser bra löjligt ut när en hög människor höjer en förvuxen ”penis” (!?) till skyarna. Det såg dessutom ut som att de höll på att tappa midsommarstången på alla åskådarna.

Barnen hade i alla fall kul under dagen. Man träffade på vänner som man inte sett sedan skolavslutningen samtidigt som man åt gott och lekte lekar. Självklart så var de inte nöjda (i alla fall om man frågade barnen), men vilket barn kan egentligen få för mycket av det goda? Jag själv vet att de hade roligare än ifall vi skulle stannat hemma, även om det kommer ta ett tag för barnen själva att inse det.

Idag kom även barnens morföräldrar på besök, så vi blev inte ensamma trots allt. Vi åt och drack, och tydligen så verkade de gilla min matlagnings-skill (100 i Survival kanske?). Dagen har nu börjat lida mot sitt slut och barnen sitter i skrivande stund på sina rum för att smälta dagens intryck (samt smälta den mängd av mat och godsaker som de tryckt i sig). Nu fattas det bara att slappna av inför kvällen med lite mys-tv så är dagen fulländad.

Ja just det ja. Höll på att glömma. Glad Midsommar på er!

Annonser

Om Robert Arveteg

Har skrivit om spel i bloggosfären sedan 2009. Först genom egna småprojekt för att sedan ansluta sig till bloggsajten Spelografi. Efter det har det varit en fantastisk resa på populära sajter som svampriket.se och nu senast som redaktör på eurogamer.se . Skriver numera om exakt det han själv vill, och inget annat.
Det här inlägget postades i Familjen och har märkts med etiketterna , . Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s