Tillbakablick v.24

Då tänkte jag att jag skulle ha en tillbakablick på den gångna veckan. Bestämde mig för att namnet Veckans Gamingmoment möjligtvis kan vara missvisande och bestämde mig för att enbart kalla den för en tillbakablick. Detta eftersom det inte bara handlar om spelhändelser, utan även familjegrejer.

Spelmässigt så har det egentligen inte skett så mycket för mig. Jag har fortsatt att spela Fallout: New Vegas och märkte här om dagen att jag spelat över 100 timmar. Jag är nu klar med mainstoryn, men det var inte utan vissa problem. Tänkte att jag skulle berätta om problemet och hur det går att lösa, men jag varnar då för spoilers. 

SPOILER START: Under slutspurten så valde jag att spela ut som Mr Houses kumpan. Därför gjorde jag då ”House Always Wins-questen”. Under det  första House Always Wins så är det ju så att man ska lämna casino-chipet till Mr House så att han visar hur hans robotar blir uppgraderade av mjukvaran från chipet. Efter det så får man än en gång prata med Mr House som då berättar om sina planer om ett fristående New Vegas med hans robotar som försvarsstyrka. Vid det här tillfället så ska du få tillbaka chipet för att använda det till House Always Wins II. Tyvärr händer inte detta i vissa fall, och att ladda en tidigare sparfil hjälpte inte heller. Då  kom Ina från NewGame+ (aka OhNoSpyware) på att man kanske skulle ta och göra House Always Wins II innan det första uppdraget, eftersom detta redan fanns i min questlog. Tack vare att jag gjorde detta så kunde jag fortsätta spela. Inte nog med det. När jag senare klarade House Always Wins I så fick jag tillbaka chipet. SPOILER STOPP

Jag vill så klart tacka Ina för hennes hjälp och expertis kring den här typen av spel. Utan dig hade jag i ren frustration aldrig mer spelat New Vegas igen, och det är ju sorgligt att bara tänka den tanken. Tack igen!

Rent familjemässigt så har barnen nu slutat skolan. Det är en underlig känsla att ha barnen hemma hela dagarna. Visserligen så är det roligt i sig, men nu har jag mer än någonsin att göra i hemmet. För det första så får barnen inte längre lunch i skolan. För det andra så stökas det till mer i hemmet då barnen är hemma. För det tredje så måste jag spendera mer tid med barnen, vilket inte är tråkigt i sig, men jag måste försöka se till så jag har tid för alla.

Skönt är däremot att barnen verkligen gillar att vara utomhus nu så här i sommartider. De går mer än gärna ut för att leka med sina kompisar, och jag gick även under veckan till en stor lekpark med den näst minsta. Det var otroligt skönt, och med Spelberget i lurarna så kunde jag slappna av under ett träd medan lilltjejen sprang omkring och hittade nya kompisar.

Nu ser vi fram emot nästa vecka då vi ska ta upp nya spel från skämshögen, fira midsommar och försöka gå på utflykter med familjen. Trevlig vecka från Spelföräldrarna!

Annonser

Om Robert Arveteg

Har skrivit om spel i bloggosfären sedan 2009. Först genom egna småprojekt för att sedan ansluta sig till bloggsajten Spelografi. Efter det har det varit en fantastisk resa på populära sajter som svampriket.se och nu senast som redaktör på eurogamer.se . Skriver numera om exakt det han själv vill, och inget annat.
Det här inlägget postades i Veckans Gamingmoments och har märkts med etiketterna , , , , , . Bokmärk permalänken.

2 kommentarer till Tillbakablick v.24

 1. Ina skriver:

  Är så glad att det fungerade och att du kom vidare i spelet. 🙂 Jättekul med länkar och kärlek till Spelberget också ❤

  Låter stressigt med sommarlov 😛

  Jag älskar den här bloggen och det är en av de bloggar jag besöker oftast för att se om det kommit nåt nytt… men jag är väldigt dålig på att kommentera 😦 Ska försöka bättra mig! 😀

  • Robert skriver:

   Haha, inget tvång till kommentarer. Skriver mest för att dela med mig av tankar. Är bara glad att folk läser. 😀 Tack för de fina orden.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s