Rädda skivor från busungarna

 

Vi har här hemma en liten palt som börjar gå mot 5 månader. Erfarenheten från min fru och mig säger att barn tycker om spel, och då menar vi på olika sätt. Som till exempel minstingen nu. Snart börjar det bli dags för honom att krypa runt i hemmet och försöka greppa allt från våra strumpor i strumplådan till spelen som står prydigt uppradade längs väggen och i hyllan. I hyllan är det ingen fara. På det ena stället har vi ett glasskåp, och på det andra stället så ligger de alldeles för högt upp för en liten bebis, så länge som de inte är födda professionella bergsklättrare.

Spelen är här i säkert förvar, så länge man kommer ihåg var man la nyckeln...

I senare ålder, kanske runt 4 år och några år framåt så börjar spelandet bli intressant som en syssla. Vi försöker vänta så länge som möjligt innan barnen får börja spela, och ju längre de väntar, desto längre tar det innan det blir intressant.

Hur som helst så är det i den här ålders som de går från att stoppa allt möjligt skit i konsolen till att de börjar försöka starta konsolen själv. Ofta kan detta sluta med att spelen åker in upp och ned eller att man trycker in två skivor på samma gång i spelaren. Aj för konsolen och mamma och pappas plånbok dvs.

Nu är det så att man inte kan undvika det här, för hur lydiga barnen än må vara så är de ändå barn. Som ni läste innan så kan man lätt skydda sina spel genom att lägga in dem i ett glasskåp med en nyckel som ligger utom räckhåll. Sedan så kan spelen helt enkelt bara ligga utom räckhåll. Problemet för vissa spelsamlare kan då vara att man har för mycket spel för att de ska kunna få plats högst upp på hyllan. Personligen så anser jag då att man får offra den estetiska delen och plocka undan spelfodralen. Kanske får man lägga dem i förrådet eller dylikt. Spelen kan man enkelt lägga i cd-väskor eller plastfickor som man förvarar i en låda eller liknande.

Att lägga spelen högt upp fungerar för oss med mindre samling. Har man större för man anpassa sig till andra metoder.

Sedan finns det ju lite snyggare sätt att göra allting på. Man kan till exempel dekorera lådorna med textil på utsidan, sätta på märken eller på andra sätt göra den personlig. Sedan så kan man ju helt enkelt köpa lådor eller andra behållare som redan är färgade eller på annat sätt gör förvaringen mindre tråkigt.

Nu tänker kanske vissa på att det finns försäkringar att köpa på spelen hos till exempel GameStop och andra spelaffärer. Sant, men de håller inte för evigt. De äldre spelen gör sig bäst ifall du anstränger dig lite, för du kommer behöva det, annars är dina spel illa ute.

Annonser

Om Robert Arveteg

Har skrivit om spel i bloggosfären sedan 2009. Först genom egna småprojekt för att sedan ansluta sig till bloggsajten Spelografi. Efter det har det varit en fantastisk resa på populära sajter som svampriket.se och nu senast som redaktör på eurogamer.se . Skriver numera om exakt det han själv vill, och inget annat.
Det här inlägget postades i Tips och trix och har märkts med etiketterna , , , . Bokmärk permalänken.

2 kommentarer till Rädda skivor från busungarna

  1. Själv så har jag löst det så med barnsäkert lås på dörrarna till spelen och konsolerna står så pass till att ingen av ungarna (och knappt sambon) når dem =)

    • Robert skriver:

      Tyvärr så har vi inte utrymme gör det. Men det är klart, finns en mängd olika sätt att gå till väga på. 😀

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s